Hoppa till sidans innehåll

Fordonsregistrering


Läs på if:s hemsida om ditt fordon berättigar till en samlarfordonförsäkring innan du kontaktar någon av klubbens besiktningsmän.

Klicka på företagslogga

 

Behöver du en besiktning av ditt fordon måste du vara medlem i vår förening.Är du inte medlem måste du ansöka om medlemsskap i samband med besiktningen.

Besiktning av samlar o veteranfordon i originalutförande enligt försäkringsbolaget if avtal med oss.

Första tisdagen i varje månad utom januari och augusti sker besiktning vid Mölndals Motorklubbs klubbhus. Klubbhuset är beläget vid Idrottsvägen 17 i Mölndal. Huset ligger mellan Åby travbana o Söderleden.

Fordon 30 år eller äldre benämns veteranfordon
Fordon mellan 20 och 30 år benämns klassiker.


Fordon med ändring av bärande kaross delar hänvisar försäkringsbolaget if till klubben SSRA.

Mölndals Motorklubb besiktigar och förmedlar försäkring bara för originalfordon. Det vill säga att fordonet skall vara som när det såldes första gången.

För smidighetens skull börjar du att när du tänker köpa ett fordon som skall försäkras genom Mölndals Motorklubb att ansöka om medlemskap under den fliken om medlemskap för att få ett medlemsnummer i Mölndals Motorklubb.
När du sedan köpt fordonet kontaktar du if och anger ditt medlemsnummer i Mölndals Motorklubb och att du skall besiktiga fordonet första tisdagen i följande månad.

När du kommit hem går du in under besiktning på Mölndals Motorklubbs hemsida och fyller i allt du vet om fordonet. Senast söndag innan besiktning. Detta för att besiktningsmannen skall kunna läsa på om just den modellen du köpt.
Du får ett svarsmail om vilket klockslag som är ledigt för besiktning av ditt fordon. Detta för att du inte skall behöva vänta flera timmar.

Kaffe finns i klubbhuset, När du lämnar oss med en nybesiktigat fordon får du en folder med bra att veta om fordonet och vilka brukande regler som gäller för fordonet.

Välkomna Styrelsen

 

 

Försäkringsansvarig är: Lars Josefsson

Stöd våra sponsorer som stöder klubbens verksamhet

 

http://www.gigalube.se/ 

 

 

Postadress:
Mölndals MK
Box 291
43124 Mölndal

Besöksadress:
Idrottsvägen 17
43135 Mölndal

Kontakt:
Tel: 0732448444
E-post: This is a mailto link

Se all info